Mitä eroa on klassisilla ja volyymi ripsienpidennyksillä?

Ripsienpidennykset

Ripsienpidennykset ovat osa tämän päivän katukuvaa. Pidennysten hurja suosio näkyy myös käyttäjäkunnassa, joka ei enää tarkoita vain nuoria ihmisiä vaan pidennykset ovat saavuttaneet hyvin myös vanhemman ikäpolven. Pidennykset ovatkin jokaiselle halukkaalle helppo ja yksinkertainen ratkaisu tuoda silmiä esiin.

Tuuheat volyymit
Tuuheat volyymit

Ammattilainen valitsee juuri sinulle sopivat ripset (paksuus, pituus, kaarevuus, muotoilu) toiveitasi kuunnellen. Ammattilainen tekee pidennykset aina ripsiesi ehdoilla, jotta ne eivät kärsisi ja voit nauttia pidennyksistäsi mahdollisimman pitkään ja turvallisesti. Ripsienpidennysten teko on todella tarkkaa ja vaatii ammattitaitoa, joten on hyvä tarkistaa, että tekijällä on tarvittavat koulutukset ja kokemusta. Intohimoinen ja tarkka ripsiteknikko ei tyydy yhteen koulutukseen, vaan täydentää tietojaan ja taitojaan aika ajoin uusilla koulutuksilla. Usein kuulee myytin, jonka mukaan pidennykset pilaavat omat ripset. Tosiasiassa pidennykset eivät tee ripsillesi mitään kun ne on oikein asennettu ja painot tarkoin laskettu.

Ripsienpidennykset jaetaan kahteen eri kategoriaan: klassisiin ja volyymeihin. Molemmilla tyyleillä voidaan luoda sekä kevyttä että näyttävää lookia. Molemmissa tekniikoissa omien ripsiesi pituus ja paksuus määrittelevät kuinka paksua ja pitkää kuitua sinulle voi käyttää. Yleisesti omaa ripseä voi turvallisesti pidentää n. 1/3 mikä käytännössä on noin 2-3mm. Kuidun paksuus klassisissa valitaan muistuttamaan oman ripsesi paksuutta ja volyymissa viuhkojen koko lasketaan tämän tiedon avulla. Ripsien kaarevuus on yleensä vapaasti valittavissa, mutta taitava teknikko osaa suositella juuri sinun silmällesi kauneinta kaarta ja osaa muotoilla ripsesi joko korostamaan tai häivyttämään silmäsi muotoja halutun lopputuloksen mukaan. Yleisimpiä kaarevuuksia nykypäivänä ovat: C, CC / C+, D, DD / D+, L, L+ ja M.

C ja D kaaret
C ja D kaaret

Klassiset ripsienpidennykset

Klassisissa pidennyksissä omaan ripseen liimataan yksi kuitu. Omien ripsiesi määrä vaikuttaa siis todella paljon lopputulokseen. Nykyään käytetyimmät paksuudet klassisten ripsien kuiduissa ovat 0,10/0,12/0,15 mm. Klassisten ripsien tullessa Suomeen, käytettiin myös niinkin paksuja kuituja kuin 0,20 mm ja 0,25 mm. Nämä ovat kuitenkin jääneet pois ripsitietouden levitessä, sillä kyseiset paksuudet ovat yleisesti liian painavia suomalaiselle ripselle.

0,10 klassiset
0,10 klassiset

Volyymi ripsienpidennykset

Volyymi ripsienpidennykset eroavat klassisista siten, että yhden paksumman kuidun sijaan omaan ripseen laitetaan useasta ohuesta kuiduista koostuva viuhka. Teknikko tekee käsin tämän viuhkan yksittäisistä kuiduista, jonka takia volyymeihin menee enemmän aikaa kuin klassisiin. Yleisesti viuhkan koko on 2-6D eli viuhkassa on 2-6 ohutta kuitua. Yleisimmin käytetyt kuitupaksuudet volyymeissa ovat 0,03/0,05/0,06/0,07 mm. Kuidun paksuus yhdessä oman ripsesi paksuuden kanssa määrittelevät kuinka isoa viuhkaa sinulle voidaan tehdä. Mitä ohuempaa kuitua käytetään, sitä isompaa viuhkaa voidaan tehdä. Lopputuloksesta voidaan tehdä todella tuuhea tai jopa kevyempi kuin klassisilla.

Erilaisia kuitupaksuuksia
Erilaisia kuitupaksuuksia

Volyymiripsien yhteydessä olet saattanut myös kuulla usein sanat russian, hollywood, hybridit tai megavolume. Russian ja hollywood ovat viuhkatyylejä. Russian -viuhka pyritään avaamaan mahdollisimman aikaisin tyvestä ja liimapinta on todella pieni, kun taas hollywood -viuhkassa liimapinta on hieman pidempi ja viuhka myös hieman tiiviimpi. Viuhkatyyli vaihtelee tekijöittäin, mutta ero on niin pieni, että harva asiakas huomaa omissa ripsissään eroa.

Megavolume on volyymitekniikka, jossa tehdään isoa viuhkaa 10D-> tai kaksi päällekkäistä viuhkaa mahdollisimman tumman ja tuuhean lookin luomiseksi. Megavolume on kertaluontoinen laitto esimerkiksi häihin tai lavaesiintymistä varten, sillä se tuo todella paljon painoa ja rasitusta omalle ripselle. Suositus on vaihtaa ripset kokonaan normaaliin volyymiin seuraavalla kerralla tai ainakin suorittaa huolto perus volyymilla. Sertifioitu ammattilainen ei siis tee megavolumehuoltoja.

Hybrideistä puhutaan kun sekoitetaan klassisia kuituja ja volyymiviuhkoja. Sekoitussuhde on useimmiten 50/50, mutta sitä voidaan vaihdella täysin halutun lopputuloksen saamiseksi. Hybriditekniikalla pystytään myös tasapainottamaan silmiä, sillä useimmiten ripsien määrä silmissämme ei ole täysin sama.

Volyymit
Volyymit

Ripsienpidennysten hoito

Ripsienpidennyksiä tulee hoitaa kotona, jotta ne pysyisivät kauniina ja hygieenisinä. Ammattilainen antaa sinulle ensimmäisellä kerralla mukaan kotihoito-ohjeet, jotta ne on helppo kerrata koska vain.

Tärkeintä on muistaa ripsien päivittäinen pesu ripsienpidennyksille tarkoitetulla ammattituotteella. Pelkkä vesipesu ei riitä ripsien pitämiseen puhtaana! Ripsienpesun on todettu pidentävän ripsien pysyvyyttä ja pesun avulla pidät myös tulehdukset loitolla. Pesun lisäksi sinun tulee välttää öljyä sisältäviä tuotteita ripsillä ja silmänympärysalueella. Silmämeikkituotteet kannattaa siis valita tarkoin. Ripsien kanssa ei myöskään saa käyttää ripsiväriä. Ripsiväri pilaa volyymiviuhkat ja lähtee erittäin huonosti pois kuiduista. Ripsivärin käyttö myös huonontaa ripsien pysyvyyttä. Useimmilla tekijöillä ripsivärin käyttö myös kumoaa takuun.

Voit tutustua pidennysten hoito-ohjeisiin tarkemmin lukemalla tämän artikkelin. Ammattilaisten suosimat ripsivaahdot löydät verkkokaupasta monessa ei koossa, myös hajusteettomat.

Ripsienpidennysten huolto

Pidennyksiä tulee huoltaa 2-4 viikon välein, jotta ne pysyvät kauniina. Huollossa ylikasvaneet kuidut poistetaan ja kolot täytetään. Huoltoon tullaan aina ilman silmämeikkiä ja puhtailla ripsillä (pesty ennen joko kotona tai paikan päällä). Huoltoväliin vaikuttavat monet asiat: kotihoito, ripsien kasvusykli ja useat muut sisäiset ja ulkoiset tekijät.

Oman ripsen kasvusykli on suurin huoltovälin määrittelijä. Omia ripsiä irtoaa päivän aikana noin 2-5 kappaletta per silmä ja näiden ripsien mukana myös pidennyskuitu/viuhka. Ripsiä per silmä ihmisillä on yleensä noin 70-120 (suomalaisilla yleensä skaalan alkupään mukaiset ripset). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi 3 per päivä tippumisvauhdilla 2vk kohdalla ripsiä on tippunut jo 42kpl ja 3vk kohdalla 63kpl. Jotta ripset menevät huollosta, useilla tekijöillä alarajana on se, että ripsiä on noin 25% jäljellä. Jos ripsiä on jäljellä vähemmän, on kyse uudesta setistä. Usein myös 5vk kohdalla kyse on uusista ripsistä, vaikka kuidut olisivat pysyneet, sillä ne ovat kasvaneet niin pitkälle, että lopputuloksesta on mahdotonta tehdä siistiä. Ripsiliiman tekemä sidos ei myöskään ole ikuinen ja alkaa murtua liimasta riippuen 6-8vk kohdalla. 5vk kohdalla tehty huolto voi siis johtaa myös siihen, että ripsiä ei juuri tehdystä huollosta huolimatta ole paljoa jäljellä enää viikon päästä. Käy siis huolloissa säännöllisesti.

Kotihoidon ja kasvusyklin lisäksi pidennyksien pysyvyyteen voivat vaikuttavat (henkilökohtaista) monet tekijät kuten ripsen liukkaus, hormonit, raskaus ja imetys, lääkkeet kuten antibiootit, kalanmaksaöljyt (omega 3), stressi jne.

Takuu

Ripsienpidennyksille annetaan usein viikon takuu. Takuun ehdot voivat vaihdella tekijäkohtaisesti, mutta yleiset ehdot ovat, että ripsiä on hoidettu kotona 100% annettujen ohjeiden mukaan ja ilmoitus ongelmista tehdään viikon sisään laitosta, jolloin myös takuuhuollosta sovitaan. Kuten mikä tahansa aine, myös ripsiliima voi aiheuttaa allergiaa, jonka takia allergisoituminen ei kuulu takuun piiriin. Moni tekijä kuitenkin tarjoaa allergiatapauksessa ilmaisen poiston ripsille.

Ikäraja

Ripsienpidennyksille ei ole säädetty laissa ikärajaa, mutta moni tekijä noudattaa K18 rajaa. Osa tekijöistä tarjoaa mahdollisuutta pidennyksille myös nuoremmille (K16) vanhemman luvalla. Lupa täytyy usein todistaa muulla kuin kirjallisella suostumuksella (esim. vanhempi mukana ensimmäisessä laitossa tai vanhempi on hoitanut itse ajan varauksen nuorelle). Näin tekijä pääsee kertomaan myös suoraan alaikäisen vanhemmalle mitä pidennykset vaativat ja mitkä niiden mahdolliset vaarat ovat.

Vastaa